Ta strona używa Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania - przeczytaj naszą politykę prywatności. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie. Zgadzam się

PL RU RU
  • Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size

PRO-WAM Leasing

NOWA OFERTA DLA NASZYCH KLIENTÓW.
Dogodne raty, minimalna wpłata własna!
Więcej szczegółów pod numerem:
570-570-316
lub
94/345-46-30 wew. 44.
Zakupy nigdy nie były tak łatwe!

Koszaliński Denar Nagroda Gospodarcza Roku 2016

Koszaliński Denar Nagroda Gospodarcza Roku 2016

Laureat konkursu na Zachodniopomorski
Produkt Roku 2012

Laureat konkursu na Zachodniopomorski Produkt Roku 2012

Laureat konkursu Pomorski Produkt Roku 2007

Pomorski

Pomorski

Nasi Partnerzy

SCANIA

MAN

bodex

wielton

sommer

volvo

Jesteśmy autoryzowanym przedstawicielem serwisowym firmy:

bartec

Zbiorniki i kotły procesowe

Oprócz kwasoodpornych zbiorników magazynowych na płynne produkty spożywcze oferujemy również szeroką gamę zbiorników technologicznych przeznaczonych do stosowania w przetwórstwie mleczarskim przy procesach fermentacji i produkcji jogurtu, kefiru, śmietany, serka homogenizowanego itp. oraz odkwaszania serwatki.

Zbiorniki fermentacyjne

Zbiorniki fermentacyjne mają konstrukcję trójpłaszczową – z izolacją oraz płaszczem grzewczo-chłodzącym w wykonaniu ze stali o podwyższonej kwasoodporności obejmującym dno i pobocznicę. Pojemność- według potrzeb Klienta. W skład wyposażenia wchodzi:

  • czujnik temperatury wsadu
  • czujnik zapełnienia max/min
  • czujnik ciśnieniowy zapełnienia lub ultradzwiękowy
  • mieszadło ramowe, łopatkowe lub śmigłowe
  • przystosowanie do mycia w systemie zamkniętym CIP
  • właz
  • cztery regulowane nogi

W ramach naszej oferty wykonujemy również zbiorniki do odkwaszania serwatki przeznaczone do montażu w instalacji zagęszczania i proszkowania serwatki kwaśnej.

Kotły twarożkarskie i serowarskie

Dzięki bliskiej współpracy z wieloma zakładami mleczarskimi na terenie całej Polski sukcesywnie rozszerzamy naszą ofertę dla firm zajmujących się przetwórstwem mleka. Kolejnym zaawansowanym technologicznie wyrobem, który wdrożyliśmy do produkcji są kotły przeznaczone do wytwarzania twarogu oraz sera w układzie zamkniętym.
Proces koagulacji mleka i obróbki masy twarogowej bądź serowarskiej odbywa się w kotłach w sposób zautomatyzowany.

Charakterystyka ogólna kotłów procesowych:

  • pojemność robocza zbiornika dostosowana do potrzeb Klienta
  • wodny płaszcz grzewczy pikowany
  • izolacja termiczna wełną mineralną
  • zbiornik nabiałowy w postaci dwóch zbiorników walcowych z dnem stożkowym, tworzących w przekroju kształt ósemki lub o przekroju okrągłym
  • mieszanie i krojenie wsadu za pomocą dwóch zespolonych mieszadeł z płynną regulacją obrotów (mieszadła posiadają konstrukcję zaprojektowaną specjalnie do konkretnego zastosowania- obróbki masy twarogowej lub serowarskiej)
  • elektroniczny pomiar temperatury wsadu
  • odczerpywanie serwatki za pomocą pływaka (kocioł serowarski) lub spustu (kocioł twarożkarski)
  • mycie w układzie zamkniętym CIP
  • konstrukcja nośna do posadowienia kotła na wysokości umożliwiającej grawitacyjny spływ gęstwy do pras
  • oświetlenie wewnętrzne kotła
  • właz górny DN450.

Wyposażenie dodatkowe kotła:

  • instalacja do podgrzewania wody za pomocą wymiennika typu JAD-X z płynną regulacją temperatury - przeznaczona do podgrzewania mleka w kotle (automatyczny sterownik kontroluje podgrzanie obrabianego wsadu do zadanej temperatury bez możliwości przegrzania),
  • zbiornik do odczerpywania białka z serwatki
  • pompy do przetłaczania gęstwy i odczerpywania serwatki.

Copyright © 2008 PRO-WAM Sp. z o.o. | 75-671 Koszalin | ul. Zwycięstwa 278 | tel. +48 (94) 345 46 30 | +48 (94) 345 17 98 | fax +48 (94) 345 06 59
NIP 669-23-16-649; KRS nr 0000102177; REGON 331309400